Грундеборејци

Раса за коју се верује да је потекла од Брандова које су створили Првобивствујући у циљу прилагођавања људског живота условима на Руи, коју су они звали Колевка. Првобивствујући, видевши на крају шта су створили и зло које је настало током првог раздобља, скоро истребише све Брандове, а оно мало што их се спасло бегом, под вођством краља Грунда, су побегли на север, где су хиљадама година ћутали, а знање о њима је нестало све док се нису изменили, ојачали и постали то што јесу, када су поново дошли на позорницу са жељом да униште потомке Првобивствујућих и преузму њихово место у црном раздобљу. Водећи се начином свог постанка, Грундеборејци су у својој зависти и злоби створили низ нових и огавних раса којима су се служили у намери да остваре свој циљ.

Најзаслужнији за то су били Црни чаробњаци који су кроз хиљаде година, својим деловањем на биљни и животињски свет Руе стварали изопачена створења.

Укратко, Грундеборејаци вуку корене од Грунда и Бранд расе која је пред унишењем на крају првог раздобља из Брандланда побегла на север Руе.

Грундеборејци су живели на крајњем северу Руе, северније од Плам планине. Цео тај предео од потомака Првобивствујућих никада није био истражен и они нису били свесни постојања Грундеборејаца, све док нису кренули са напдаима на слободна краљевства на почетку петог раздобља.

You cannot copy content of this page

error: Content is protected !!