Двадесет година црног раздобља

Двадесет година црног раздобља је друга целина романа која ће по деловима да се налази у свакој од три књиге. То је прич, један вид авантуре и сплета догађаја који се дешавају у задњих двадесет година црног раздобља Руе.

У првом делу романа (првој књизи), који је издат, говори се о првим месецима након што су се силе ватреног цара Мардона из Грундебора отвориле и почеле са брзим и незамисливим нападима на краљевства јужно од њих у намери да их пороби. Овај део се зове „Почетак пропасти”. (кликни за више)

У другом делу романа (другој књизи), која се тренутно пише, говори се о дугим годинама под Мардоновом чизмом и о очајничкој борби покрета отпора и побуњеника. Овај део се зове „Тешке године”. (кликни за више)

У трећем делу романа (трећој књизи), која је тек у плану, говориће се о завршним годинама црног раздобља, када коначно савез краља Севиндола из Аргада са Месечевим народом, уз помоћ покрета отпора, побуњеника и савременика Првобивствујућих, који су се испуњењем пророчанства појавили на Руи, коначно сломе издајнике, Мардона и поврате своју слободу. Овај део се зове „Испуњење пророчанства”. (кликни за више)

You cannot copy content of this page

error: Content is protected !!