Први део (издат)

Први део (издат)

Први део Романа о планети Руа који се зове „Раздобље прво и почетак пропасти”.

Књига је издата и расположива је за љубитеље епске фантастике и све љубитеље књижевности. Многобројним догађајима, ликовима и својим причама обезбеђује дане и дане читања са уживањем, уз напомену да ово није лако, већ озбиљно штиво (иако је обична епска фантастика), које захтева пажљиво читање и разумевање свега што је написано, поготово у историји. Од стварања идеје у пишчевој глави до издавања ове књиге прошло је шест година.

Ова књига, као први део романа, у себи садржи прво раздобље целине „Краткa историјa Руанскa” (кликни за више), почетак пропасти целине „Двадесет година црног раздобља” (кликни за више), Лексикон појмова за први део романа целине „Лексикон појмова” (кликни за више) и карту Руе за први део (кликни за више).

У првом раздобљу говори се Првобивствујућима, од њиховог доласка/постанка на планети Руа, коју су они звали Колевка. Говори се о њиховим настојањима да прилагоде људе условима живота на планети, стварању Алдерона и Брандова. Говори се о паду у мрак и о ратовима између Првобивствујућих и Брандова, све до нестанка Првобивствујућих и Брандова из историје, чиме се прво раздобље завршило. А пре његовог завршетка, говори се и о настанку потомака Првобивствујућих, покољу Алдерона, као и о оснивању древног реда „Одани”. Прочитајте више о првом раздобљу.

 У почетку пропасти говори се о стварању савезничке војске људских краљевстава против ватреног цара Мардона из Грундебора. Говори се о Бици хиљаду ватри, где је та војска пропала, чиме је Мардону и његовим грундеборејцима отворен пут за лако поробљавање људи. Говори се о клици раздора, која ће довести до издаје међу савезницима, као и о младом Олмунду, који је након мобилизације људи из свог села и пропасти у Бици хиљаду ватри, сасавао живот, у саставу збега из Арнеје, кроз Мочваре сувобора. Прочитајте више о почетку пропасти.

 У лексикону појмова налазе се сви појмови који се помињу у првом раздобљу и почетку пропасти, који намерно тамо нису појашњавани, како се не би изгубила суштина приче. Лексикон појмова даје потпуну дубину и смисао свега онога што је написано. У њему су детаљно објашњени ликови, догађаји, географски појмови и још много тога. Прво раздобље и почетак пропасти, можете да читате и без лексикона, али његовим ишчитавањем, како се на који појам наиђе, продубиећте своје видике о свему ономе што се у првом раздобљу и почетку пропасти помиње. Његовим читањем, такође, стећи ћете и фрагменте онога што ће да се приповеда у каснијим деловима романа, јер су одређени појмови, посебно ликови, детаљно разрађени. На тај начин имаћете и малу визију онога што ће да се догађа у будућности. Прочитајте више о лексикону појмова.

На карти Руе је готово до најситнијих детаља уписано и уцртано све оно што се помиње у књизи. Карта служи да стекнете слику о планети Руа и да се лакше снађете о свему док читате текстуални део књиге. Прочитајте више о карти Руе.

Како до књиге?

Лако.

Кликните на Информације.


 


 

 

You cannot copy content of this page

error: Content is protected !!