Кратка историја руанска другог дела романа

У другом делу романа (другој књизи), која се тренутно полако пише, говори се о другом и трећем раздобљу кратке историје руанске.

Друго раздобље је почело 1001. године, проглашењем десет људских крављестава Руе, а завршило је 3000. године.

Треће раздобље је почело 3001. године, ратом између два краљевства (нећу сада више да откривам), а завршило се 5000. године, годину дана пре проглашења титуле узвишеног краља Руе.

У ове два раздобља:

Сазнајте како су се формирала и како су проглашена првобитна краљевства потомака Првобивствујућих.

Прочитајте причу о Елинду Алдерону и његовој борби против краљева Ниреје из династије Зандар, а због жеље за осветом, након покоља Алдерона на крају првог раздобља.

Сазнајте на који начин, како и зашто је нестао језик Првобивствујућих, а настао заједнички језик потомака Првобивствујућих, због чега је дошло да раскидања веза једних међу другима, што је коначно довело до потпуно погрешне представе о настанку света и погрешне религије, на којима су се небројене генерације људи Руе рађале, живеле и умирале.

Упознајте темеље настанка краљевстава Леминора и Лименора, која су краљевства Месечевог народа, одувек знаних као Алдерони.

Стекните увид у процес стварања руанске религије, проглашењу богова, светаца и изградње храмова. Видите како су проглашене Свасове реликвије и ко су им били чувари кроз историју.

Откријте како су се краљевства ширила, све до успоставе међусобних граница и како су обзнањени народи Руе, односно како су се коначно потомци Првобивствујућих одвојили од јединственог бића у нове народе иако су заједнички сви себе и даље звали њиховим потомцима.

Прочитајте о научној експедицији на острво Лум, које од људи никада није било истражено и спознаји о легендарним краљевствима Леминор и Лименор, која је многе из експедиције коштала сопствене крви. Сазнајте приче о црној утвари острва Лум, чији наследници су основали црну кнежевину.

Упознајте љубавну причу, која је била искра за покретање првог рата међу људским краљевствима. Сазнајте како је нарушен мир који је трајао две хиљаде година, због чега је завршено друго и почело треће раздобље, које је било пуно крвавих ратова између људи, о којима ће да буде причано.

Сазнајте о још много тога у другом и трећем раздобљу руанске историје…..

You cannot copy content of this page

error: Content is protected !!