Кратка историја руанска трећег дела романа

У трећем делу романа (трећој књизи), која је тек у плану, говори се о четвртом и петом раздобљу кратке историје руанске.

Четврто раздобље је почело 5001. године, када је проглашена титула узвишеног краља, који су увек били краљеви Ниреје. Завршило је 6954. године, када су се појавили Мурда из Грундебора, који су са севера упадали у краљевства и нападали потомке Првобивствујућих.

Пето раздобље је почело 6955. године, годину дана након појаве Мурда, када су се силе Грундебора, под вођством ватреног цара Мардона, полако покренуле и све јаче почеле са упадима у краљевства јужно од њих. Трајало је све до 7400 године, шест година након слома Мардона, када је коначно Тродор Благочастиви, владика руански и поглавар нове цркве, завршио писање кратке историје руанске.

Пошто су четврто и пето раздобље тек у плану за писање, нећу да вам откривам много више од овога, с обзиром да много тога има у мојој глави и белешкама, али није заокружено још увек у целину. Али будите сигурни да ће да буде добро и узбудљиво, као што то јесте прво раздобље које је већ издато.

You cannot copy content of this page

error: Content is protected !!