Лундор

Северни део обухватао је јужне делове Дивље прашуме а на југу се власт овог краљевства простирала до Видиковца који је цео улазио у његов састав. На истоку границе су ишле све до великог раскршћа. Озворд је главни град у коме је на великом дрвеном престолу 1001. године први сео краљ Жергон.

Лундор је, како на почетку тако и кроз сву историју, важио за највећег извозника најквалитетније дрвне грађе коју су становници краљевства одувек добијали у неограниченим количинама из Дивље прашуме. Само краљевство доби име по Ландирију, оном капетану Џона Хартстона који на почетку историје основа испоставу Првобивствујућих на месту града Озворд.

Производили су велике количине воћа и поврћа захваљујући пространој равници која се од Озворда кроз цело краљевство простирала на југ до Видиковца. Али насупрот томе, били су слаби са производњом стоке и меса, јер још увек у њиховој власти не беху огромна пространства јужно од Видиковца а где су постојале бројне мање и веће реке, те су тих намирница имали само онолико колико је било њима потребно.

У замену за дрвну грађу из Денимара су добијали усољену рибу, а преко Дубоког залива су у замену за воће и поврће добављали камену грађу.

Са Нирејом нису трговали у већем обиму али су стално одржавали добре контакте.

Жергон је да би подржао Балдивена дао проглас кроз краљевство да нико не сме да продаје дрво Денимару које је намењно за горење у светионицима на Западној заветрини. И докле год је био жив, Балдивен је бесплатно добијао дрво за светионике.

You cannot copy content of this page

error: Content is protected !!