Првобивствујући

Они који се први појавише на Руи, коју они зваше Колевка. Основали су сва она места које називаше Базом и испоставама, од којих су касније настала сва слободна краљевства Руе осим Леминора и Лименора.

Од појаве на Руи, коју они називаше Колевка, па до краја првог раздобља, када су нестали из историје, владали су земљом, унапређујући је и оплемењујући.

Услед сукоба које изазваше њихова деца Брандови, након првог рата значајно ослабише, а након другог рата потпуно нестадоше из историје и то на крају првог раздобља, а око 1000. године по рачунању руанском.

Нико, след дугог низа хиљада година, осим реда правих потомака Првобивствујућих знаних и као Одани, не зна тачно ко су били они. Па чак су и Одани, који вуку директне линије од Првобивствујућих, изгубили многа знања и врло мало знају или кроз маглу наслућују понешто о њима.

На Руи, од другог раздобља, заменише их нови људи који себе назваше потомцима Првобивствујућих, јер од њих проистекоше, али који са њима и њиховим обичајима и веровањима нису очували скоро никакве везе.

То беху људи који су под вођством адмирала Џона Хартстона, након више година лутања кроз свемирска пространства и бежања од Квазитронаца, са остацима своје флоте наишли на планету коју назваше Колевка, коју су населили да би преживели као људска раса.

Од другог раздобља, потомци Првобивствујућих полако изгубише везу са њима, услед заборава њиховог језика и знања, те они посташе легенда, а од њихових списа и веровања наста искривљена религија и нови начин живота људи на Руи.

You cannot copy content of this page

error: Content is protected !!